Itt a 2023-as All-Star Hétvége! Minden fontos dolgot megtudhatsz blogbejegyzésünkből

Az idei NBA All-Star Game már csak egy karnyújtásnyira van. Az All-Star hétvégére február 17-19. között kerül sor, és ezúttal néhány izgalmas újdonsággal is szolgál. Ez lesz a 72. All-Star hétvége, ami biztosan feldobja a rövid február hónapot. Tudod, hogy szól a nem hivatalos NBA mondás? Az igazi szezon csak az All-Star meccs után kezdődik. Íme, amit erről tudni kell a Grosbasket e heti blogjában.

All-Star 2023

Az idei All-Star Weekendre Salt Lake Cityben (Utah állam), pontosabban a Vivint Arénában kerül sor. A hagyományoknak megfelelően minden szem az All-Star mérkőzésre, a Rising Stars Game-re, az AT&T zsákolóversenyre, a Kia Skills Challenge-re és a 3 pontos versenyre szegeződik majd.

Az All-Star mérkőzés ismét a figyelem középpontjában lesz

Mindannyian tudjuk, és nagyon várjuk. Az idei all-star mérkőzés ismét az Adam Silver által bevezetett formátumot követi. A Team LeBron és a Team Giannis az első három negyed megnyeréséért fog küzdeni. Mindegyik negyed 0 pontról indul, és az a csapat nyer, amelyik a legtöbb pontot szerzi 12 perc alatt. Ezután kezdődik a negyedik és egyben utolsó negyed. Ekkor kerül meghatározásra a végső célpontszám, amely az előző három negyedben a vezető csapat által elért összes pont, plusz 24 pont lesz Kobe Bryant tiszteletére. Példa: Ha a vezető csapat három negyed alatt 100 pontot szerez, akkor a hozzáadott 24 pont azt jelenti, hogy az All-Star meccs 124 pontig tart. Érdemes megjegyezni, hogy az utolsó negyednek nincs időkorlátja.

A kezdő ötös az All-Star meccsen

Az idei NBA All-Star hétvége legizgalmasabb újdonsága a csapatok kiválasztása. Egykoron megszokhattuk a Kelet vs. Nyugat mérkőzést, és már szinte megszokhattuk a két csapatkapitány kisorsolását, most azonban ezt egy kicsit más formában láthatjuk majd. LeBron James és Giannis Antetokounmpo közvetlenül a meccs előtt választják ki a csapatukat.

Az úgynevezett “kezdőket” rengeteg ember közösen választotta ki. A szavazatok 50%-át a szurkolók adták le a december 20. és január 20. között lezajlott szavazáson. Az NBA-játékosok és a média képviselői 25-25%-kal voksoltak az öt legjobb játékos kiválasztásakor. Együtt döntöttek a két kapitányról és a fennmaradó nyolc játékosról.

A csapatok vezetőedzői Mike Malone (Denver Nuggets) és Joe Mazzulla (Boston Celtics) lesznek.

A Nyugati konferencia kezdői az All-Star mérkőzésen:

A Keleti konferencia kezdői az All Star mérkőzésen:

Cserék az All-Star mérkőzésre

Mindkét NBA-konferenciából további 7-7 cserét választottak ki, ami a 30 NBA-edző feladata volt. Adam Silvernek, az NBA komisszárjának lesz ismét a feladata, hogy az esetleges hiányzók helyére játékosokat válasszon. Ezeket február elején megtudtuk. A 14 kosárlabdázó a következő:

Keleti Konferencia:

Nyugati Konferencia:

2023-as All-Star hétvége menetrendje

Az NBA-szezon legmozgalmasabb hétvégéjének teljes programja. A zárójelben szereplő meccsidőpontok közép-európai időhöz (CET, magyar) igazodnak.

Február 17, péntek

  • Jordan Rising Stars edzés (20:30-kor)
  • Kosárlabda Hírességek Csarnoka (konferencia 23:30-kor)
  • NBA Hall of Fame mérkőzés (szombat éjjel 01:00)
  • Rising Stars mérkőzés (szombat éjjel 03:00)

Február 18, szombat

  • NBA All-Star edzés és Médianap (19:00)
  • NBA x HBCU Classic (22:00)
  • Adam Silver komisszár konferenciája (vasárnap éjjel 01:00-kor)
  • Kia Skills Challenge (első esemény), Starry 3 pontos dobóverseny (második esemény), AT&T zsákolóverseny (harmadik esemény) vasárnap éjjel 02:00-kor.

Február 19, vasárnap

  • NBA Legends Awards (19:00)
  • NBA G League Next Up Game (21:00)
  • All-Star Draft Presented by Jordan Brand (hétfő éjjel 01:30-kor)
  • NBA All-Star Game (hétfő éjjel 02:00 órakor)

A Grosbasket blog olvasóinak pedig ezúttal két kérdésünk van! Szerintetek ki érdemelt volna még helyet az All-Star meccsen, és melyik csapatnak fogtok szurkolni február közepén?