Az egyik legfontosabb tulajdonság, amellyel a sikeres női kosárlabdázók rendelkeznek, az egyértelműen a mentalitás. Nézd meg a Grosbasket tippjeit a női kosárlabda elkezdéséhez, és szerezz be minőségi kosárlabda felszerelést.

Amikor a kosárlabdáról van szó, mi, nők gyakran kételkedünk önmagunkban, és attól tartunk, hogy nem rendelkezünk a megfelelő képességekkel ahhoz, hogy mi magunk is nagyszerű kosárlabdázók legyünk. Talán azért, mert alacsonyabbak vagyunk, mint a férfiak, vagy talán azért, mert úgy gondoljuk, hogy nem tudunk elég gyorsan futni. De ez nem így van!

A női kosárlabda egyre népszerűbb sportág a gyengébbik nem körében. Nézd meg a Grosbasket nagyszerű tippjeit, hogy fejleszd a játékodat, és hogy milyen kosárlabda felszerelésekre támaszkodnak a legsikeresebb női kosárlabdázók, mint például Teja Oblak az Ajša Sivkában.

A nők erőfeszítéseinek és sikereinek jutalmaként a március 8-i Nőnapon a HER30 kuponkóddal 30% kedvezményt biztosítunk minden női kosárlabda termékre!

Higgy magadban!

Sok nő, aki kosárlabdázó szeretne lenni, úgy érzi, hogy hátrányban van a férfi játékosokkal vagy az erős és tapasztalt ellenfelekkel szemben, még mielőtt elkezdene edzeni. Ironikus módon az a hit, hogy nem vagy olyan gyors vagy erős, mint valaki más, az első hátrányod. A valódi fejlődés érdekében arra kérlek, hogy higgy magadban, és ilyen mentalitással jelenj meg az edzéseken.

Az olyan fiatal kosárlabdázók, mint Lea Bartelme és Zoja Štirn is tudják, hogy az igazi siker a pozitív mentalitással kezdődik, és arra biztatnak minket, hogy ha kitűzünk egy célt, ragaszkodjunk hozzá, és ne adjuk fel az első akadálynál vagy kihívásnál. Még ha nem is úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt vártuk, hagyjuk, hogy ebből tanuljunk valamit, és készüljünk fel a jövőre.

Minden alkalommal, amikor pályára lépsz, hidd el, hogy te vagy a legjobb a mezőnyben. Ahelyett, hogy arra gondolnál, hogy mások mit tudnának jobban csinálni, gondolj azokra az erősségekre, amelyeket te tudsz felmutatni.

Szerezz be minőségi kosárlabda felszerelést

Ha most kezdesz el kosárlabdázni, az egyik első és fontos lépés, hogy gondoskodj a szükséges és jó minőségű kosárlabdafelszerelésről.

Ez biztosítja a kényelmedet az edzés és a mérkőzés során, megvédi a testedet a sérülésektől, és motivál, hogy mindig visszatérj a pályára. Nézd meg a legfontosabb kosárlabdafelszereléseket, amelyeknek minden kosárlabdázó szekrényében ott kell lenniük!

Megfelelő kosárlabda cipő

Mielőtt a pályára lépsz, győződj meg arról, hogy jó minőségű, jól illeszkedő kosárlabdacipőt viselsz. Ha nincs megfelelő cipőd, kérjük, ne kosárlabdázz, mert maradandó sérülést okozhatsz magadnak, és hosszú időre távol maradhatsz a pályától.

Magas szárú kosárlabdacipőt ajánlunk, mivel ez tartja a bokádat és kiváló tapadást biztosít a pályán.

A Grosbasketnél megtalálod a legnépszerűbb kosárlabdacipő modelleket a feltörekvő női kosárlabdázók számára, amelyekben olyan sikeres játékosok bíznak, mint Teja Oblak és Ajša Sivka.

Kosárlabda ruházat

A kosárlabda edzésekhez legalább két-három kosaras rövidnadrágra lesz szükséged. Ezeknek a rövidnadrágoknak bő szabásúaknak kell lenniük, de a derékon is jól kell illeszkedniük. A kosárlabda rövidnadrágok hossza körülbelül térdközépig ér. Az edzéshez szükséged lesz még egy pólóra is, amelynek bő szabásúnak kell lennie. A Grosbasketben számos szín és gyönyörű minta közül választhatsz.

Kosárlabda alsónemű

Mivel a kosárlabda egy nagyon intenzív és dinamikus sport, fontos, hogy a mellkasod védve legyen az ütésektől, és ne legyen útban a mozdulataidnak. A Grosbasket üzletekben olyan sportmelltartókat találsz, amelyek teljesen átalakítják a játékodat.

Térdvédők

A kosárlabdázás során nem egyszer térdre fogsz esni. Hogy a térdeid biztonságban legyenek, vásárolj térdvédőket, amelyek nagyszerűen védik a térdeidet a sérülésektől, de emellett higgadt is maradsz.

Kosárlabda

A kosárlabda kiválasztásakor először vedd figyelembe az életkorodat és a magasságodat. A kosárlabdák általában a játékostól függően különböző méretűek, és gyakran életkorhoz kötöttek. Általában három kategóriába sorolhatók:

  • Az NBA-ben használt labda. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a 15 év feletti játékosok számára ajánlja. A labda 75 centiméteres, más néven 7-es méret. 7-es méretet csak a fiúk használnak, lányoknak nem ajánlott.
  • – A második opció a 12 év feletti nők és a 12-14 éves fiúk általánosan használt labdája. Ez a WNBA hivatalos labdája, és a női középiskolai és főiskolai mérkőzéseken is használják. Mérete 72 centiméter, más néven 6-os méret.
  • – Az utolsó méretet a 9-11 éves fiúk és lányok használják. Ez a legtöbb üzletben kapható standard ifjúsági kosárlabda, 70 centiméteres, és 5-ös méretként ismert.

Fordítsd a kifogásokat a fejlődés lehetőségévé

Egy nagyon fontos dolog, amit az elmúlt néhány hónapban megtanultam a személyes fejlődésről és általában az életről, az hogy soha nem fogunk “odaérni”. Valószínűleg tudod, hogy miről beszélek, ugye?

“Ha elég erős leszek, elég edzett, minden reggel fél hatkor kelek és sikeres karriert futok be, akkor …”.

Rájöttem, hogy ez az idő soha nem fog eljönni, mert mindig valami többet akarunk, vagy egy jobb változatát akarjuk önmagunknak. Tehát ne várd meg “azt a pillanatot”, hanem élvezd az út minden napját, minden edzést, minden győzelmet és minden vereséget! Fordítsd a kifogásaidat a fejlődés lehetőségévé, mint például:

  • “Ő nagyobb nálam, de én gyorsabb vagyok!” – Dolgozz azon, hogy ne tudják oda passzolni, így nem kell védekezned ellene labdával.
  • “Nagyon jól megy jobbra, és jól fejezi be jobb kézzel” – Kényszerítsd rá, hogy mindig balra menjen.
  • “A csapattársaim nem akarnak passzolni nekem.” – Lepattanókkal szerezz magadnak és csapatodnak második dobási lehetőségeket.

Legyenek a kifogásaid lehetőség a fejlődésre és a javulásra.

Kezeld az edzéseket mérkőzésként

Elvileg azok a játékosok, akik minden edzést komolyan vesznek és lehetőségként kezelnek a fejlődésre, azok fejlődnek a leggyorsabban és válnak vezetővé a pályán. Minden edzésen egy kicsit fejlődsz, és ha minden edzésen a legjobb formádat hozod, hamarosan nagyszerű eredményeket fogsz látni!

Legyél az első a sorban a gyakorlatoknál! Mutasd ki az érzelmeidet kihagyott dobásoknál. Légy hangos, mert nincs rosszabb, mint egy igazán jó kosárlabdázó, aki csendes, és nem vonja be a csapattársait a játékba azzal, hogy hangos vezéregyéniség.

Nem csak neked fog segíteni, ha keményen dolgozol az apró részleteken, hanem a csapattársaidnak is. Minél több energiát fektetsz abba, hogy a csapatod legjobb játékosát védd napi 2 órán keresztül, heti 5 napon keresztül, annál könnyebb lesz neki és neked is egy 40 perces meccsen az ellenfél ellen.

Inspirálj más kosárlabdázókat elszántsággal és fegyelemmel!

A legjobb kosárlabdázók nem mindig azok, akik a csapat legjobb pontdobói, hanem azok, akik minden edzésen időben megjelennek, és mindig a legjobbat nyújtják. Kemény munkád inspirálja és bátorítsa a többi játékost.

Ahelyett, hogy kifogásokat vagy okokat keresnétek arra, hogy feladjátok, hagyjátok, hogy a nehéz kihívások megkeményítsenek benneteket. Kövesd az olyan sikeres női kosárlabdázók nyomdokait, mint Nike Barić, Teja Oblak és Eva Lisec, és szerezd be kosárlabdafelszerelésedet a Grosbasket-től, ahol veled együtt ünnepeljük sikereidet és fejlődésedet!

A Grosbasket szenvedélyesen támogatja a nők szerepvállalását, ezért kizárólag a Nőnapon, 03.08-án 30% kedvezményt kínálunk minden női kosárlabda termékre!