Kik a legjobban alábecsült játékosok az NBA-ben?

Az NBA legjobban alábecsült játékosai: Ki érdemel több figyelmet?

Mindannyian tudjuk, kik az NBA-sztárok. A hangsúly egyértelműen a legjobb csapatokon van, amelyeknek a legnagyobb a szurkolótábora. LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Steph Curry, Luka Doncic, Kevin Durant és Nikola Jokic. Az ő nevük és tehetségük a kosárlabda határain túl is ismert, ezért e heti Grosbasket blogunkban a leginkább alulértékelt kosárlabdázókra fókuszálunk. Kiválasztottunk 5 alulértékelt játékost az NBA-ben, akik nagyobb figyelmet érdemelnének.

Ki az alulértékelt kosárlabdázó? Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni. Nagyban függ a csapat médiavisszhangjától és a játékos népszerűségétől a közösségi médiában (különös tekintettel a visszajátszásokra). Ezúttal olyan fiatal kosárlabdázókkal foglalkoztunk, akik “láthatatlanul”, olyan módon segítik a csapatukat, amit csak kevesen tesznek meg.

Jaden McDaniels – Minnesota Timberwolves

A Minnesota erőcsatára valójában egy sokoldalú kosaras, aki azért lenyűgöző, mert a parketten minden poszton képes védekezni. A 22 éves McDaniels pályafutása harmadik szezonját tölti, és a játéka minden területén fejlődött. Megvan a szerepe a csapatban, amit maximálisan betölt, és egyértelmű, hogy a Minnesota sokkal kedvezőtlenebb helyzetben lenne, ha nem lenne McDaniels.

11.4 pont – 3.9 lepattanó – 2.0 gólpassz – 1.0 blokk – 0.9 labdaszerzés – 30.5 perc

Markelle Fultz – Orlando Magic

Az NBA egykori első számú választottja végre túljutott karrierje viharos kezdetén. A Philadelphia 76ers-nél elszenvedett sérülése után került Orlandóba, ami áldásosnak bizonyult. Bár az Orlando Magic nem nyer sokat, a csapat a győzelmeinek 80%-át akkor könyvelte el, amikor Fultz játszott. Az irányítói feladatokat Jalen Suggs-szal és Cole Anthony-val osztja meg, de ő az egyetlen “igazi” irányító. A gyors játéktempó, a sok labdaszerzés és a csapattársai kiváló segítségével Markelle Fultz jó úton halad afelé, ahová tartania kell.

13.0 pont – 4.0 lepattanó – 5.6 gólpassz – 1.5 labdaszerzés – 29.2 perc

Davion Mitchell – Sacramento Kings

Ő egy olyan kosaras, akit ezen a listán Gabe Vincent (Miami Heat), Kyle Kuzma (Washington Wizards), Quentin Grimes (New York Knicks) vagy valaki más helyettesíthetne. A Sacramento irányítójának támadó formája visszaesett ebben a szezonban, de szerencsére a védekező képességeire mindig számíthat. Mindenképpen ajánljuk, hogy nézzetek meg egy Sacramento meccset, vagy legalábbis egy válogatást a védekező játékáról. Mike Brown edzőnek már csak azt kell kitalálnia, hogyan tud Mitchell egy másfajta rendszerben is tündökölni a támadásokat figyelembe véve úgy, ahogy a Baylorban és a tavalyi szezonban is tette.

5.6 pont – 1.3 lepattanó – 2.2 gólpassz – 0.5 labdaszerzés – 17.9 perc

Alperen Şengün – Houston Rockets

Ki lesz a Houston Rockets első számú játékosa? Jalen Green, Kevin Porter Jr. vagy Jabari Smith Jr.? Egyikük sem. Alperen Şengünnek kell lennie, a 20 éves töröknek, akit a 2021-es drafton a 16. helyen választottak ki. Stephen Silas edző meccsről meccsre egyre jobban bízik benne, és már most látszik, hogy egy olyan játékost faragnak belőle, akit a szerb ászhoz, Nikola Jokicshoz hasonlítanak. Az előző szezonhoz képest minden szempontból javult a játéka. Virtuóz centerposzton, akire még sok év vár a kosárlabda legmagasabb szintjén.

14.9 pont – 8.8 lepattanó – 3.7 gólpassz – 0.8 labdaszerzés – 0.9 blokk – 28.2 perc

Nicolas Claxton – Brooklyn Nets

Ki gondolta volna, hogy Irving és Durant távozásával a Brooklyn csapata Nic Claxton és nem Ben Simmons irányítása alá kerül? Kevesen, de ennek a döntésnek a magvait már a szezon elején lerakták. Claxton is szezonról szezonra fejlődött, de a legszembetűnőbb fejlődés a védekezésben volt. Ő lett a hazai pálya oszlopa, erődje és bástyája, amit a meccsenkénti két és fél blokkja is jól mutat. Emellett az egyik legpontosabb dobó a ligában. Fejlődési vágya és folyamatos erőfeszítései révén elmondható, hogy komolyan megcélozza az NBA legjobb centereinek listáját.

12.7 pont – 9.0 lepattanó – 1.7 gólpassz – 2.5 blokk – 0.8 labdaszerzés – 29.3 perc

Szerinted kik azok a kosárlabdázók, akik túlságosan alul vannak értékelve, de több figyelmet érdemelnének? Mondd el a véleményed.