Meccseken bemutatott zsákolások, amik legendás történetekké váltak, és a jövő generációi továbbvisznek.

Remélhetőleg már megnézted a blogsorozat 1. és 2. kötetét, így bemelegítettél a következő részre. Ez most gyilkos lesz! Oké, nem igazán, de ez az érzése az embernek, amikor ennek a blognak a főszereplői a leglenyűgözőbb mérkőzés közbeni zsákolásokat mutatják be. Ezek a mozdulatok legendásak, a rajongók újra és újra beszélnek róluk, sőt, valamiféle evangéliumként terjesztik őket a fiatalabb generációk között.

Fontos szem előtt tartani, hogy a játékon belüli zsákolások nem feltétlenül mindig olyan művésziek, mint a zsákolóversenyeken, és valójában még az is fontos, hogy ezt a szépséget és eleganciát ötvözik, nos, erővel – olyannal, ami a védőt feldönti, és a hazai közönség megőrül tőle.

Talán a legjobb, ha nem kerülgetjük a forró kását, úgyhogy íme az örökös top 10-es listánk, amely (hiszed vagy sem) nem pusztán szubjektív, hiszen több szakértővel és forrással is konzultáltunk a lista összeállítása során.

10.

A listát egy olyan játékossal kezdjük, akinek két nagyon megérdemelt belépője van.  Csak a nevét kell tudnotok: Temetrius Jamel “Ja” Morant.

Anélkül, hogy belemennénk Ja közelmúltbeli pályán kívüli problémáiba, külön elismerést érdemel még egy kihagyott zsákolásért is!

9.

Mielőtt rátérnénk a következőre, egy vallomásra van szükség: a zsűritagok/bírák közül sokan Bulls-szurkolók, így ez a bejegyzés körülbelül annyira fájdalmas, mint egy potenciálisan győztes büntetőnél homályt dobni. Ez a Knicks. John Starks. És gyönyörű. Még akkor is, ha a bíróknak fújniuk kellett Patrick Ewing szabálytalan zárása miatt.

8.

Elég szomorú, hogy sok Warriors-szurkoló ma már alig emlékszik a Splash Brothers-korszak előtti “We Believe” csapatra, amelynek kétségkívül egyik meghatározó pillanata volt, amikor Boom Dizzle az AK-47-re hozta az ég haragját (egyébként ez a két becenév minden idők 5 legjobb NBA beceneve között is szerepel).

7.

Russell Westbrook. Igen, erős a gyűlölet iránta, de a fénykorából származó slamek kaotikus ereje miatt alapvetően sajnáljuk az ellenfeleit.

6.

A fiatalabb rajongók talán nem is tudják, milyen magasságokban tudott emelkedni Kobe Bryant! Ez ő 19 évesen, aki majdnem elérte, hogy a védekező #goat Ben Wallace megutálja a kosárlabdát.

#ripblackmamba

5.

Néha a zsákolások kevésbé a magasságról és a fineszről, mint inkább a nyers erőről szólnak – és Shaq, más néven Diesel, más néven The Big Aristotle, más néven Shaq Fu pont ilyen volt. Csak kérdezd meg a Netset:

4.

Timofey Mozgov csak egyféleképpen kerülhet fel erre a listára, méghozzá úgy, hogy Blake Griffin zsákolásának az elszenvedője volt.

3.

Igen, a Bulls bosszút állt azért, amit Starks tett. Hat bajnoki cím nagyszerű, de egy szemet szemért bosszú kötelező egy tv-közvetítésben Nincs szükség több szóra, csak nézze meg, ahogy Scottie Pippen lecsap Ewingra.

2.

Az egyetlen nem NBA-s zsákolás, amelyet sokan minden idők legjobbjának tartanak. Vince Carter bemutatja “le dunk de la mort”!

1.

Végül pedig…éljen a zsákolók királya! A #goat in game dunker két zsákolással is kiemelkedik az első helyért. Az igazat megvallva, valószínűleg egy tucatnyi is lehetne belőlük, de ez van. A Reignman a.k.a. Shawn Kemp két ellenfelet is olyan keményen behúzott, hogy igazából sajnáljuk őket. Szóval, a linkek előtt, szeretetünk és támogatásunk Chris Gatlingnek és Alton Lister-nek szól

Vicces tény: mindkét zsákolás ugyanarról a meccsről van!

Mielőtt lezárnánk ezt a blogot, külön köszönet a mérközés közbeni zsákolásokért azoknak a játékosoknak, akik sajnos nem kerültek be a válogatásba: MJ, LeBron, Clyde, ‘Nique, T-Mac, Stromile, Dr. J. és Chocolate Thunder!

Ezt az egész témát és listát napokig lehetne tárgyalni, de reméljük, hogy legalább a legjobbak nagy részét lefedtük, és mivel biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek más az ízlése, mindenképpen osszátok meg velünk a kommentekben!