A csapatoknak már csak néhány meccsük maradt, hogy bebiztosítsák helyüket a rájátszásban

A szlovén szurkolók kíváncsiak, mi lesz a Dallas és Luka Dončić sorsa

A Dallas Mavericks az utóbbi mérkőzéseken nem tudott visszatérni a győzelem útjára, annak ellenére, hogy sztárjátékosuk, Luka Dončić visszatért sérüléséből, és Kyrie Irving személyében új erősítés érkezett. Különösen fájó volt a Michael Jordan résztulajdonában lévő Charlotte Hornets elleni két vereség, akik annak ellenére, hogy jóval tartalékosabb kerettel játszottak, előbb idegenben, majd otthon is nyertek.

Régen láttuk ennyire bizonytalannak Luka Dončićot egy meccs után

A bajnokság hajrájában járunk, és ez az utolsó esélye a Dallas-nak, hogy becsússzanak a továbbjutó helyek egyikére. Jason Kidd gárdája profi, és ezt ők is tudják, de még egy átlagos szurkoló is láthatja, hogy a fekete felhők gyülekeznek az egykori remek irányító csapata körül.

Kidd kezdetben feldühítette a szurkolókat a meccsek utáni furcsa nyilatkozataival. Nem meglepő, hogy a szlovén sztár arcáról az utóbbi meccseken eltűnt a mosoly, ahogyan az egyik meccs után emlékezetesen jellemezte magát. Lukának a pályán és a pályán kívül is problémái vannak, ahogy arról már több médium is beszámolt. Mindez a szezon ezen szakaszában plusz előnyt jelent a vetélytársaknak.

Morant visszatért – A Grizzlies az első hely felé halad?

Ja Morant, a Memphis első számú sztárja visszatért a parkettre, hogy extra lökést adjon a Grizzlies-nek, amely jelenleg a nyugati konferencia második helyén áll. Miután már elnézést kért korábbi pályán kívüli viselkedéséért, most a főszerepben tündököl. A visszatérése óta elért első két győzelme lenyűgöző volt: az első, Houston elleni meccsen mindössze 23 perc pályán töltött idő alatt 17 pontot szerzett, a másodikon pedig 18-at a meggyőző 151-114-es győzelem során. Morant máris helyet szerzett a kezdő ötösben, és a visszatérése óta aratott harmadik győzelméhez is hozzájárult immár 27 ponttal, miközben a Memphis 123:119-re verte az Atlantát. Már csak három győzelemre van szükségük ahhoz, hogy a nyugati konferencia élére kerüljenek, és bár jelenleg a Denver áll az első helyen, a Grizzlies Taylor Jenkins edző irányításával bármelyik ellenféllel felveheti a versenyt.

Ki fog kiesni a nyugaton?

A csapatok éppen a rájátszásba jutás előtt állnak. De előtte még ott van az úgynevezett Play-in-torna, ahol a 7-10. helyezett csapatok küzdenek meg az utolsó két rájátszásbeli helyért.

Régen volt már ilyen szoros verseny a csapatok között közvetlenül az alapszakasz vége előtt. Jelenleg csak a Denver és a Memphis helye garantált az első két helyen, a színfalak mögött pedig igazi háború folyik a fennmaradó helyekért. Hacsak nem történik óriási meglepetés, a Sacramento Kings a Top 8-ban lesz, míg a Phoenix Suns, a LA Clippers, a Golden State Warriors, a Minnesota Timberwolves, a New Orleans Pelicans, a LA Lakers, az Oklahoma City Thunder, a Dallas Mavericks és a Utah Jazz fog küzdeni a fennmaradó helyekért. A Portland Trail Blazers várhatóan kizárja magát a küzdelemből, miután bejelentették, hogy a szezon hátralévő részében első számú sztárjukat, Damian Lillardot pihentetik.

Keleten csendesebb

A Milwaukee Bucks, a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers azok a csapatok, amelyek már fellélegezhetnek, hiszen már bebiztosították magukat a rájátszásban. Nincs meglepetés, hiszen mindhárom csapatnak van egy-egy képviselője az alapszakasz MVP-jelöltjeinek listáján. A Cleveland Cavaliers, a Miami Heat és a két New York-i csapat (Brooklyn Nets, New York Knicks) valószínűleg szintén kényelmesen bejut a rájátszásba. Az Atlanta Hawks-nak, a Toronto Raptors-nak és a Chicago Bulls-nak kicsit többet kell majd dolgoznia és izzadnia. A rájátszásba küzdő csapatok közül még az Indiana Pacers-nek és a Washington Wizzards-nak van még minimális esélye.

Más NBA-csapatnak szurkolsz? Hogy áll a csapatod? Van már saját szurkolói pólód vagy mezed?

Szerezd be nálunk! Kattints IDE, és szurkolj kedvenc NBA-csapatod szerelésében.