Tisto, kar smo si želeli, tisto, kar smo čakali in ja, tudi pričakovali skozi celotno sezono je tu! Leto je naokoli in pred nami je ponovitev finala, kjer se bosta ponovno srečali ekipi Clevelanda in Golden Statea.

Dve najboljši ekipi, vsaka s svojim zvezdnikom!

Oba sta izjemna ter hkrati predstavljata simbol današnje lige NBA. Govorimo seveda o Stephenu Curryu ter Lebronu Jamesu.

Stephen Curry, 2x MVP rednega dela lige NBA ter izjemen strelec za tri točke, spreminja način igre, kot smo ga poznali v preteklih letih. Odličen ”dribling” ter strašansko hiter met. Steph igra z neverjetno lahkoto, stvari, ki jih počne pa izgledajo zares enostavno, zato ni čudno, da je osvojil srca navijačev po vsem svetu, predvsem pa je svojo ekipo Warriorsov v letošnji sezoni popeljal do rekorda, ki se je zdel nedosegljiv. V rednem delu so zmagali 73x ter 9x izgubili, to pa je bilo dovolj, da so presegli slavni rekord Michaela Jordana ter Chicago Bullsov iz leta 1996.

A v Currya se še vedno dvomi in ne jemlje dovolj resno. Ne igra dovolj dobre obrambe, če mu zaustaviš met za 3 točke, ni več dodana vrednost svoji ekipi in tako naprej. Čas bo pokazal svoje, tako kot vedno. Že sedaj pa je jasno, da liga NBA takšnega strelca, kot je Steph ni imela in vprašanje je, kdaj se bo takšen igralec ponovno rodil. Na njemu samemu pa je, da še naprej igra na tako visoki ravni ter na ta način zapre usta vsem dvomljivcem, ki jih ni malo, predvsem med nekdanji zvezdniki lige NBA.

Bodo Golden State ponovno osvojili naslov lige NBA?

To bo vse prej kot lahko, saj jim bodo nasproti stali izredno suvereni ter v zadnjem času izredno razpoloženi Cleveland Caveliersi.

notafoul_061015-1.jpg

Lebron James v tem trenutku igra košarko svojega življenja. Deluje zelo samozavestno, svojo igro pa je zahvaljujoč vsestranskosti dvignil na popolnoma drugo raven. Skoki, odlične podaje, meti iz razdelje in hitra igra, to so zaščitni znaki Lebronove igre. Zaveda se, da bo sam le stežka osvojil prstan, zato je veliko dela prepustil letos odličnima Kevin Lovu ter Kyrie Irvingu. Zadnjih 6 final lige NBA ni minilo brez LeBrona. V vseh teh poizkusil je osvojil 2 prstana, oba v Miami Heatih. Ve, da bi lahko bilo bolje in ve, da ima letos odlično priložnost, da osvoji svoj 3 prstan, tokrat s Clevelandom.

Mu bo uspelo? Ali lahko premagajo odlične Golden State Warriorse? Možnosti so bistveno večje, kot lansko leto, saj so člani velike trojke zdravi, poleg pa igrajo odlično košarko.

Čez 14 dni bomo že vedeli odgovor, na nas pa je, da uživamo v košarki, ki nam jo bodo ti dve ekipi zagotovo ponudili!