Zvezdnik Atlanta Hawks Trae Young in adidas predstavljata njegov drugi značilni košarkarski čevelj

Po zelo uspešni sezoni 20-21, ko je svojo ekipo Atlanta Hawks popeljal vse do finala vzhodne konference, in po povprečni sezoni 21-22 je Trae Young znova pripravljen na polet. Z Dejountem Murrayjem, ki se mu je pridružil s pomočjo menjave s San Antonio Spurs, je Trae dobil zvezdniškega soigralca, ki bo zagotovo pomagal njemu in njunemu moštvu. Oba se poznata že od srednješolskih let, skupaj pa sta igrala tudi lani poleti v legendarni Drew ligi. Vse to se obeta kot dobra spodbuda za uspešno sezono Hawks 22-23.

Še ena poteza v njegovem naboru trikov

Kljub temu ima Trae v svoji vreči trikov še eno dodatno okrepitev, in sicer nov košarkarski čevelj Trae 2 značilni košarkarski, ki ga je izdelal adidas. Copati so oblikovani tako, da odražajo sposobnosti, vizijo in miselnost branilca Atlanta Hawks, zaradi katerih je eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA.

“Moje otroške sanje so bile, da bi imel svoj košarkarski čevelj, zato je nerealno, da napovedujem svoj drugi model z adidasom,” je dodal Young. “S partnerstvom želimo navdihniti prihodnje košarkarje, naj sanjajo na veliko in ostanejo zvesti sami sebi. Upam, da se bodo drugi lahko poistovetili z mojo potjo kot dokazom, kaj vse je mogoče v tej igri.”

Motiv copat Adilette

Na prvi pogled Trae 2 s svojim dizajnom spominjajo na natikače Adilette, nekoliko pozneje se bomo poglobili v videz teh superg. Pri specifikacijah zmogljivosti je morda veliko bolj pomembno, da so opremljeni s tehnologijama Boost in Lightstrike. Ta košarkarski čevelj vam omogoča, da ste hitri in okretni, kar se popolnoma ujema s Traejevim slogom košarke, ki vključuje hitrost, obvladovanje žoge, preseke in “floaters”.

“Nisem zelo atletski, vendar uporabljam svojo hitrost, da pridem, kamor želim,” je dejal Trae. “To je zelo nestandardno. Stvari vidim drugače.”

Trae 2 ima odličen oprijem zaradi gumijastega podplata in vzorca v obliki ribje kosti. Vmesni podplat zagotavlja gladek prehod od pete do prsta zaradi ukrivljenosti v sprednjem delu stopala in zaobljene oblike v peti z izjemno nežnim kompresijskim učinkom.

Udoben pleten zgornji del je neverjeten, saj zagotavlja bočno stabilnost, odlično oporo in zaklep stopala. Predel gležnja je podložen, kar zagotavlja udobje in varnost tega dela stopala. Oblazinjenje čevlja je ena najboljših stvari pri modelu Trae 2, saj ima peta tehnologijo Boost, sprednji del pa Lightstrike.

Drip?

Poleg teh neverjetnih lastnosti ima čevelj tudi zelo moden videz, zato je zlahka tudi čevelj za prosti čas.

“Mislim, da so te superge videti dovolj kul, da so tako za igro kot za dnevno nošenje,” je komentiral Young”Vsak hooper bi si jih moral želeti, vendar jih lahko nosi tudi vsaka običajna oseba, ki počne kar koli drugega, in se v njih počuti udobno.”

Dizajn s tremi črtami na sprednji strani sega vse do podplata, kar je zelo zanimiv detajl Adilette, ki smo ga že omenili. Trae 2 se bo zagotovo odlično podal k kavbojkam ali trenirki. Drip!

Naša ekipa je opravila teste v trgovinah Grosbasket v Budimpešti, Ljubljani in Zagrebu in lahko rečemo, da bodo v teh čevljih z veseljem igrali tako ljubitelji košarke kot profesionalci. Upamo, da boste imeli priložnost, da nas obiščete in sami preizkusite adidas Trae 2. Če to ni mogoče in kupujete prek spleta pa pri nakupu upoštevajte vašo običajno velikost. Ko začnete igrati in vaditi v teh odličnih košarkarskih čevljih, nam sporočite, svoje mnenje o njih!