Kot dolgoletnemu, zagrizenemu in zdaj razočaranemu fanu Chicago Bullsov je ta sezona še posebej težka zame. Namesto da pišem o grdi vrsti poškodb njihovih ključnih igralcev, potezah trenerja Boylena, ki je npr. klical timeout v tekmi proti Torontu minuto pred koncem igre, ko so izgubljali za 25 pik, ali pa celotni #garpax zgodbi, se bom raje osredotočil na spektaklu, ki se je v »vetrovnem mestu« dogajal od 14. do 16. februarja. Odvijal se je NBA All Star vikend.

Moja največja težava je to, kje sploh začeti. Toliko dogajanja in atrakcij, da smo lahko uživali cel vikend, nad vsem pa je bedel prezgodnji odhod Črne mambe. Ravno zato je prva in mogoče celo najpomembnejša novica, da se je Kobe uvrstil v ožji izbor za vpis v košarkarski Hall of Face, ki ga sestavlja nekaj impresivnih igralcev. Finalisti so:

  • Kobe Bryant
  • Tim Duncan
  • Kevin Garnett
  • Rudy Tomjanovich
  • Tamika Catchings
  • Kim Mulkey
  • Eddie Sutton
  • Barbara Stevens

V soboto je Adam Silver, komisar lige NBA, objavil, da se bo nagrada za najkoristnejšega igralca All Star tekme imenovala Kobe Bryant nagrada. Kobe ima namreč skupaj z legendarnim Bobom Pettitom največ naslovov MVP All Star tekme, in sicer celo 4. Ohranjanju spomina na velikega Kobeja smo se pridružili tudi mi s posebno nagradno igro na našem Instagram profilu:

View this post on Instagram

[GIVEAWAY] We all agree that Kobe Bryant was one of the greatest players of our time and a role model for many of us! ? One of his big fans was also the founder of ? @jh_boards,? who designed and created this masterpiece dedicated to Black Mamba and now, you can become the new owner of this awesome custom-made longboard! ? What you need to do? 1. Follow @jh_boards and @grosbasketshop. 2. In the comments, tag 3 friends that need to see this awesome longboard! 3. Keep your fingers crossed! ? *The draw will take place on February 24. The winner will be published on our story and they will have to pick up the longboard in one of our stores (Ljubljana or Zagreb), we will not be sending it by mail. #giveaway #longboard #longboard #skateboard #longboarding #ripkobe #mambaout #custommadelongboard #custommadelongboards #longboardart #longboardartwork #longboardsofinstagram #longboardlifestyle #grosbasket #changingthegame

A post shared by GROSBASKET Basketball Shop (@grosbasketshop) on

Po tej novici lahko nadaljujemo z vsemi hudimi in barvitimi colorwayi košarkarskih signature superg, ki so na trg prišle ta konec tedna in jih lahko še najdete v naši trgovini.

Če ste tako kot jaz ljubitelj stare šole, ste morali razveseliti rosterja za tekmo NBA Cares Special Olympics Unified Sports, kjer smo na parketu lahko videli legende Tonyja Kukoča in Horacea Granta ter zabavnega Nikola Jokiča v vlogi trenerja.

Toni Kukoč, photo: @chicagobulls on Twitter

Sledila je tekma ‘Rising Stars’, v kateri so se najboljši igralci, ki so v ligi eno ali dve leti, razdelili na dve ekipi: ZDA in preostali svet. ZDA so zmagale s 151-131, Miles Bridges je bil imenovan za najkoristnejšega igralca, Zion je med zabijanjem skoraj zlomil obroč (!!), toda po našem mnenju in mnenju interneta je bil morda najboljši highlight tekme »bromance« trenutek med Luko in Trayem:

V petek je bila odigrana tudi Celebrity tekma (MVP naslov je osvojil raper Common), vendar je bila za nas nekako bolj zanimiva sobota, ko sta se odvili tekmovanji v zabijanju in v metu trojk. Pri metu za tri je zmago odnesel bek Sacramento Kingsov Buddy Hield. Po tekmovanju v zabijanju pa je prišlo do mnogih polemik, ko je Aaron Gordon (ponovno) neupravičeno izgubil proti Derricku Jonesu Jr. Če si Slam Dunk Contesta še niste imeli priložnosti ogledati, si vsekakor morate vzeti par minut in pogledati highlighte dvoboja, ki je bil letos na res visokem nivoju:

Za malo bolj veselo plat sobotnega dogajanja si poglejte zabavni Inside The NBA All-Star roast ali pa nastop Damiana Lillarda, ki se je pojavil kot svoj Dame D.O.L.L.A. alter ego, saj zaradi poškodbe ni mogel zaigrati na nedeljski All Star tekmi.

Nato pa je sledil glavni dogodek, ki je bil oznanjen kot velik tribute Mambi in njegovi hčerki Gigi (vsi igralci so nosili drese s številko 24 ali 2, za ostalih 7 žrtev helikopterske nesreče so imeli na dresu posebne oznake kot tudi črne trakove za pokojnega komisarja Davida Sterna). V čast Kobeja je bil spremenjen tudi format tekme, tako da je bilo za zmago v zadnji četrtini potrebno doseči 24 točk na število točk, ki jih je vodilna ekipa dosegla po tretji četrtini. LeBronova ekipa je npr. po tretji četrtini vodila z 133 – 124, tako da je bil zmagovalni prag postavljen na 157. V zelo razburljivem in čustvenem dvoboju je na koncu prišlo celo do preobrata, na koncu pa je vseeno zmagala Jamesova ekipaz 155-157. MVP tekme je bil trenutni MVP finala Kawhi Leonard. Tukaj si lahko pogledaš najbolj atraktivne poteze tekme:

V vsakem primeru je bilo dogajanje čez celoten vikend tako nepozabno, da je ta zapis malo daljši. (Po)hvala vsem, ki ste uspeli priti do konca!