Vse menjave tega prestopnega roka na enem mestu.

V NBA se začenja Trade Deadline, kar pomeni, da je pred nami polno navdušenja in verjetno tudi nekaj razočaranj. Nekatere ekipe so želele dodati še zadnjega igralca, ki bi jim izboljšal možnosti za uspešno sezono. Po drugi strani pa so se nekatere ekipe odločile za manjšo razprodajo svojih igralcev in odšle v tako imenovani “rebuild”. Največ pozornosti so bili deležni Kyle Lowry, Nikola Vučević, Victor Oladipo in Aaron Gordon. Za vse navijače se verjetno ni izteklo tako, kot bi si radi želeli. Tako so se nekatere ekipe skoraj nepričakovano okrepile in bodo predstavljale še en trd oziroma trši oreh v svoji konferenci. Nove soigralce so prejeli vsi trije slovenski košarkarji, košarkarski svet pa čaka še na dve negotovosti. Kam bosta odšla Andre Drummond in LaMarcus Aldridge, ki sta prosta igralca? Na to bomo morali še nekoliko počakati. Kako se je vam zdel prestopni rok in katera ekipa je opravila najboljšo menjavo?

LaMarcus Aldridge v Brooklyn Nets

Po odhodu oziroma buy-out izvedbi s San Antonio Spursi, se je Aldridge odločal med več ekipami. Portland, Los Angeles (obe ekipi), Miami, Boston in Brooklyn. Pristal je v Brooklynu in najverjetneje podpisal pogodbo veteranskega minimuma. Zakaj je podpisal za Brooklyn pa se že vsem svita, mar ne? LaMarcus je v letošnji sezoni za Spurse dosegal 14 točk, 4.5 skoke in 1.7 podaj.

Andre Drummond v Los Angeles Lakers

Po odhodu McGeeja in Howarda so Lakersi nekaj praznine zapolnili s Harrelom, a luknja je še vedno velika. Po buy-outu s Clevelandom je bil Drummond najbolj zaželen igralec v ligi NBA. New York, Boston, Charlotte, Los Angeles Clippers in Brooklyn so bili med tistimi ekipami s katerimi se je povezoval Drummond. Pristal pa je v vijolično-zlatem dresu, kjer bo zaigral ob Anthonyju Davisu in LeBronu Jamesu s čimer so se uresničile njegove otroške sanje. Andre Drummond, ki je v letošnji sezoni za Cavalierse dosegal 17.5 točk, 13.5 skokov, 2.6 podaji, 1.6 ukradene žoge in 1.2 blokade, je velika pridobitev za Los Angeles. Bo Drummond pristal na veliko manjšo vlogo?

Aaron Gordon v Denver Nuggets

Denver bo v Orlando poslal izbor prvega kroga, RJ Hamptona in Garryja Harrisa. Gordon, ki je jasno in glasno povedal, da si želi menjavo h konkurentu za naslov, je po sedmih letih zapustil floridsko ekipo. Letos je na 25 tekmah povprečno dosegal 14.6 točk, 6.6 skokov in 4 podaje. Hampton je novinec, ki ni dobival veliko priložnosti v Denverju, kar se pa bo zgodilo v Orlandu. Prav tako pa se Garry Harris po sedmih letih poslavlja od Denverja. Letos je zaigral na devetnajstih tekmah in povprečno dosegal 10 točk, 2.5 skoka in 1.7 podajo.

Victor Oladipo v Miami Heat

Vedeli smo, da bo Oladipo zapustil Houston, nismo pa vedeli kam. Na koncu ga je Pat Riley v Miami pripeljal za drobiž. Kelly Olynyk in Avery Bradley se selita v Teksas, ekipi pa sta se dogovorili tudi za 2022 draft swap. Bradley se v Miamiju ni znašel, Olynyk pa je letos morda igral celo najboljšo košarko življenja in dosegal 10 točk, 6 skokov in 2 podaji. Po štirih letih odhaja iz Miamija tja pa se seli Victor Oladipo. Letos se je vračal po poškodbi in povprečno dosegal 21 točk, 5 skokov in 5 podaj. Pred poškodbo je bil eden najboljših obrambnih branilcev in če to spet postane, bo Miami grozljiva ekipa.

Victor Oladipo
Victor Oladipo

Evan Fournier v Boston Celtics

Iz Orlandove garažne razprodaje je nekaj kupil tudi Boston. Ostrostrelsko krilo iz Floride se seli v Boston v zameno za dva izbora drugega kroga in Jeffa Teagua. Fournier se je navijačem Celticsov že predstavil na nekoliko humoren način, češ da ga nihče ne pozna. Letos je v Orlandu dosegal 20 točk, 3.7 podaje in 2.9 skoka.

Rajon Rondo v Los Angeles Clippers

Krvavo so potrebovali organizatorja igre in ga končno prejeli. V zameno za Lou Williamsa in dva izbora drugega kroga (2023,2027) so dobili Rajona Ronda. Po zelo uspešnem letu v Lakersih, se je Rondo napotil v Atlanto, kjer je bil dobro plačan, a ni igral veliko.

Daniel Theis v Chicago Bulls

V menjavi treh ekip bo Chicago prejel Daniela Theisa, Javonta Greena in Troya Browna Jr. Boston bo prejel Luka Korneta in Moa Wagnerja, Washington pa bo dobil Daniela Gafforda in Chandlerja Hutchinsona. Prosto mesto pod košem pri Celticsih zdaj odpira vprašanje, kam bo šel Andre Drummond.

Brad Wanamaker v Charlotte Hornets

Golden State bo prejel izbor drugega korga iz Charlotta, tja pa poslal Wanamakerja, izbor drugega kroga in denarno nadomestilo.

Marquese Chriss v San Antonio Spurs

San Antonio bo v Golden State poslal pravice za Cadyja Lallanneja, prejel pa Chrissa in denarno nadomestilo.

Nemanja Bjelica v Miami Heat

Še pred Oladipom se je Miami dogovoril s Sacramentom in prejel Nemanjo Bjelico. V Sacramento pa je poslal Moa Harklessa in Chrisa Silvo. Letos je na 27 tekmah v povprečju dosegal 7 točk, 4 skoke in 2 podaji.

George Hill v Philadelphia 76ers

Še ena menjava treh ekip je pomenila, da bodo Sixersi prejeli Georga Hilla in Iggyja Brazdeikisa. V New York Knicks odhajata Vincent Poirier in Terrance Ferguson, Oklahoma pa dobi Austina Rivers, Tonyja Bradleyja in dva izbora drugega kroga (2025,2023 via 76ers). Na štirinijastih tekmah letos je Hill v povprečju dosegal 12 točk, 2 skoka in 3 podaje.

Norman Powell v Portland Trail Blazerse

V zameno za Garyja Trenta mlajšega in Rodneyja Hooda bo Portland prejel Normana Powella. Trent Jr. je letos dosegal 15 točk, 2 skoka in podajo ter močno napredoval. Norman Powell pa je bil redka svetla točka Toronta in dosegal 19.5 točk, 3 skoke in 2 podaji. Kaj točno to pomeni v kombinaciji Lillard, Powell in McCollum pa bomo še videli.

Nikola Vučević v Chicago Bulls

Njegove otroške sanje so izpolnjene, saj bo zaigral za Bullse. Z njim odhaja Al-Farouq Aminu, v Orlando pa se selita Wendell Carter Jr. in Otto Porter Jr. Chicago dodaja še dva izbora prvega kroga. Vučević je letos igral izjemno in povprečno dosegal 24.5 točk, 12 skokov in 4 podaje.

J.J. Redick v Dallas Mavericks

Ostrostrelec lige se bo pridružil Luki Dončiću v Dallasu, z njim pa odhaja tudi Nicola Melli, ki bo z Luko ob strani zaigral veliko boljše. New Orleans pa bo prejel Jamesa Johnsona, Wesa Iwunduja in izbor drugega kroga. Redick in Melli sta odlična strelca z razdalje in bosta pripomogla globini ekipe Dallasa.

Redick J.J.
Redick J.J.

Gorgui Dieng v San Antonio

Dieng je bil s strani Memphisa poslan na trg za proste igralce. Bila se je bitka med Torontom, Philadelphijo in San Antoniem, ki so si želeli usluge 31-letnega Senegalca, ki je večino svoje kariere igral v Minnesoti. To bitko je dobil San Antonio, ki je po odhodu Aldridga potreboval nekaj svežine pod košem. Dieng je odlična pridobitev za Spurse, saj se njegova kvaliteta ne prikazuje v vidni statistiki, temveč v testu gledalca.