Kyrie Irving sigurno je igrač koji privlači veliku pozornost kako na terenu tako i izvan njega. Uz njegove lude driblinge, jedan od najzanimljivijih aspekata njegove igre (barem za nas) su njegove tenisice.

Sa svakim novim modelom dobivamo drugačiju priču, a njegove sretne sedmice nisu iznimka.

Sigurno ste već pročitali sve o različitim novijim modelima njegove signature linije u našim prethodnim blogovima o Kybrid S2, Kyrie Low 3, Kyrie Flytrap III ili Kyrie 6 modelima. Sada je vrijeme za nešto jš svježije.

Kyrie 7 Different -Colorways

Prilikom dizajniranja sedmice, Kyrie je izrazio svoje želje jednostavnom rečenicom:

“Trebam tenisicu koja može pratiti moj um.”

Zbog toga su se dizajneri usredotočili na detalje koji će podržati Kyrieve brze promjene smjera, prodore i zaustavljanja te su težili stvoriti tenisicu koja će mu omogućiti da bude nepredvidljiv i kreativan u svojim pokretima, a da i dalje zadržava kontrolu.

Pa da vidimo što Kyrie 7 nudi!

1) POTPLATA

Kao i kod nekih od njegovih ranijih modela, potplata obavija bočne dijelove tenisice kako bi se povećala njezina izdržljivost, što je posebno bitno za igrače koji poput Kyrieja vuku stopala na svojim crossoverima. Sami uzorak je nešto potpuno novo, nešto što nikada prije niste vidjeli. Nike ga je dizajnirao uz pomoć dizajnerskog studija NXT i računalnog postupka dizajna koji podatke o stvarnim potezima pretvara u uzorak od 360 stupnjeva, jedinstven za svakog igrača.

2) ZAKLJUČAVANJE I STABILNOST

Kopča koju smo vidjeli kod šestica zamijenjena je s dva plastična TPU “prsta” na lateralnoj i medijalnoj strani stopala. Zanimljivo je da simbolizira vježbu koju je Kyrieja naučio otac: naslanjanje na zid sa samo dva prsta kako bi se ojačale ruke. Lateralna strana ima „odbojnike“ koji pomažu pri kontroli kod brzih kretnji. Umetnuta je i dodatna podstava kod pete, što će biti dobrodošao dodatak svima koji vole čvrsto vezati tenisicu.

3) FLEKSIBILNOST

Gornji dio izrađen je od 3 sloja mrežastog materijala koji pruža prozračnost i fleksibilnost tamo gdje je potrebno. Također nudi i više mogućnosti kada je dizajn u pitanju.

4) UDOBNOST

Udobnost kod Kyrie 6 modela očito je bila odlična jer je dizajnerski tim predvođen Benom Nethongkomeom zadržao slično rješenje na sedmicama. Dobar, lagani osjećaj pruža Air Zoom Turbo jedinica u prednjem dijelu stopala i omogućuje prijenos sile kretanja s pete na prste uz visoku responzivnost.

Kyrie7 - Technology

Ostale dobre zanimljivosti:

  • smanjena težina tenisice,
  • 7 „zuba“ s bočne strane predstavljaju broj modela,
  • citat posvećen pokojnom Kobeu Bryantu, koji je bio Kyriejev mentor i uzor,
  • vrlo neočekivan dizajn unutrašnjosti kutije,
  • i još neke sitnice koje ćemo vam dopustiti da otkrijete sami.

Nike će 11. studenog (11.11. – zvuči poznato?) pustiti 4 pre-heat colorwaya. Svaki od njih odražava neko područje života koje Kyrieju služi kao nadahnuće: glazbu, umjetnost, filmove i sport.

U Grosbasketu očekujemo prvi colorway 12. studenog! Pogledajte ponudu OVDJE >>