Tokrat vam predstavljamo poseben review modela, ki bo po vsej verjetnosti prav tako kvaliteten, učinkovit in priljubljen kot njegov predhodnik.

Zakaj poseben? Ponavadi pri testu novih superg sodeluje več članov naše ekipe, ki jih preizkusijo in podajo svoje mnenje, tokrat pa to lahko storili samo kolegi, ki dežurajo na pripravi vaših spletnih naročil in zato niso uspeli opraviti prave »testne vožnje«. Zato se bomo morali opreti na spletne reviewje, ki so na voljo, saj moramo vsi igrati #ostanidoma igro, da smo zdravi in ​​varni. 😉 Zakaj sploh omenjamo predhodnika teh superg? Ker je to model KD 12, ki je po mnenju mnogih eden najboljših modelov košarkarskih superg v sezoni 2019/2020.

Nike KD 13 je torej superga, ki bo z vso močjo zasijala, ko bo karantene konec in ko bo tudi Kevin Durant dokončno okreval in se vrnil po grozljivi poškodbi iz lanskega finala lige NBA, ko je še igral za Golden State Warriors. BTW: V GB ekipi smo se že zelo veselimo povratka “Durantule/Slim Reaperja”, ker mislimo, da bo Brooklyn z njim, s Kyriejem in z drugimi igralci zelo, zelo nevarna ekipa.

Air Strobel + Air Zoom Unit

Zdaj pa se osredotočimo na supergo. Nike je v uradni izjavi o KD 13 dejal, da lahko pričakujemo že znani in zelo priljubljeni Air Strobel (več o tem v prejšnjem blogu o PG 4) po celotni dolžini superge z dodatno Zoom enoto pod sprednjim delom stopala. Če se spomnite, je bil v KD 12 Zoom pod peto. Ta sprememba se sliši hudo dobro! Upoštevati je treba dejstvo, da bo to stopalo nekoliko bolj oddaljeno od igralne površine, kar bo pomagalo dodatno okrepiti morilske elemente žaljive igre, ki so značilni za Kevina Duranta. Če imaš podoben slog igre ali ga želiš imeti, so KD 13 vse, kar potrebuješ! ;D

Air Zoom Unit

Omeniti je treba, da gre za izjemno lahke superge, katerih materiali so dovolj trpežni, da vam nudijo potrebno podporo in varnost. Po nekaterih poročanjih je zelo trpežen tudi podplat, kar bo omogočalo uporabo na zunanjih igriščih.

Še posebej koristne informacije so v tem trenutku, ko pred nakupom nimamo priložnosti preizkusiti superge in na katero opozarjajo skoraj vsi kritiki, je dejstvo, da sta KD 12 in KD 13 zelo podobna modela, kar se tiče velikosti. Če ste igrali v lanskem modelu, si lahko tudi pri 13-ki vzamete enako velikost. Če pa za superge KD-ja odločate prvič, izberite svojo običajno velikost.

Nike KD 13 “Home Team”

Na koncu je nekaj besed o celotnem videzu superge. Drznemo si trditi, da oddajajo nekakšen Virgil Abloh/Off-white vibe, kar se še posebej vidi pri Nike swoosh, ki je pri nekaterih colorwayih prišit tako, da sega čez zgornji rob podplata. Od znanih colorwayev se še posebej veselimo »Butterflies & Chains« oz. »Hype« modela z zelo izrazitim hiphop ali morda celo Versace pridihom, hkrati pa služi kot zelo pozitiven napovednik za vse, kar nas še čaka tekom sezone.

Nike KD 13 “Hype”

Glede na vse prebrano lahko sklepamo, da bo KD 13 vsaj tako dober model kot KD 12, kar je več kot zadostna garancija za nakup!

Več informacij o prihodu Nike KD 13 bo znanih kmalu, zato še naprej spremljaj naša družbena omrežja!