Pregled logotipov od košarkarjev in njihove značilne linije športnih copat pri znamki Nike

Po našem prvem blogu o logotipih, ki vas je upajmo pritegnil, smo zdaj pripravljeni, da vas še bolj razsvetlimo z nekaj zanimivimi dejstvi o ikoničnem logotipu Nike oziroma “Swoosh” in vseh športnikih, ki ga ponosno predstavljajo!

Swoosh

Če tega dela zgodbe niste vedeli, je bila Nike boginja, ki je v grški mitologiji simbolizirala zmago, od koder izvira tudi ime podjetja. Slavni logotip je oblikovala Carolyn Davidson, ki je bila leta 1971, ko ga je oblikovala, še na fakulteti. To je bila prvotna zamisel:

The King

Ker se osredotočamo na športnike, ni drugega, kot da pisanje začnemo z LeBronom Jamesom. OK, za Nike je zdaj že značilno, da večina njihovih športnikov v svoje logotipe vključuje začetnice, kralj pa to počne na odličen način, saj v logotip vključuje tudi krono.

 

Ker ima “fant iz Akrona” tako bogato kariero, je smiselno, da ima dodatne/nadomestne logotipe, zato so tukaj:

  • 23, ki predstavlja njegovo prvotno številko dresa
  • Dunkman, ki se je vrnil na Nike LeBron XX supergah, da nas opomni vse, da kralj ne odhaja nikamor.
  • končno je tukaj kralj džungle! 

Uncle Drew

Čeprav Kyrie Irving že nekaj časa dela svoje brez LeBrona, bo veliko navijačev vedno povezovalo ti dve legendi zaradi njune epske vrnitve z 1:3 v finalu leta 2016 in osvojitve naslova prvaka. Zato je KI na seznamu takoj za kraljem. Ko že govorimo o Kyriejevih začetnicah, te so dejansko osnova za ta čist in eleganten logotip.

Kyrie nima nujno dodatnih logotipov, vendar so njegovi čevlji znani po različnih simbolih, ki so povezani z njegovo spiritualnostjo. Med njimi sta “vsevidno oko” in “roka Hamsa”.

Easy money

Kevin Durant ima dejansko enega najboljših vzdevkov v ligi NBA, med drugim: Durantula, KD, Slim Reaper in Easy Money Sniper. Seveda ima še boljši nabor potez in odlične košarkarske čevlje, na katere so navijači nori. Kar se tiče logotipa, menimo, da je izjemno lep, saj sta kljub osnovni kombinaciji začetnic nepopolna črka K in mala črka D odličen primer minimalizma.

Logotip EA$Y je prav tako preprost, vendar dejansko predstavlja enega od vzdevkov, ki smo jih omenili – Easy Money Sniper.

Freak mode

O vsem, kar je Giannis Antetokounmpo že dosegel in za kar se zavzema, res ni treba preveč govoriti, a kdor potrebuje opomnik, si lahko ogleda njegov logotip, saj je odlična mešanica vizualno lepe kombinacije začetnic in zgodbe. Oglejte si spodaj:

Njegov vzdevek FREAK se pojavlja tudi na različni košarkaški opremi in menimo, da je tudi to odličen videz ;D

In nenazadnje, 34, ki se pojavi nad peto na nekaterih čevljih in katerega obliko je navdihnila grška zastava, je odličen dodatek!

Perfect Gentleman

Ja, Paulu Georgeu je uspel res odličen podvig, ko je svoje začetnice spremenil v logotip v obliki metuljčka, ki naj bi služil kot “opomnik na njegovo edinstveno mešanico preprostosti in prefinjenosti”. Da bi dokazal, da to ni le slogan, je odličen (in precej zanimiv) primer njegove osebnosti to, da ima v svojem Ferrariju vedno ribiško opremo. Tako kot na igrišču je Paul vedno pripravljen na akcijo 😀

S tem zaključujemo 2. del serije LOGO in še zdaleč nismo končali, zato spremljajte naslednje izdaje!