Baš kao i u prvom blogu o avanturama čudesnog Spider-Mana, pardon, Donovana “Spida” Mitchella, prije nego što krenemo pisati o novom modelu njegovih signature tenisica jednostavno moramo početi s poprilično nevjerojatnim ostvarenjima igrača s brojem 45 u prvoj rundi ovogodišnjeg playoffa.

Za početak, velika većina fanova kad čuje za Utah Jazz još uvijek se prvo sjeti legendarnog Stockton-Malone dvojca, ali to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, Mitchell je već u prvoj utakmici protiv Denvera postavio rekord franšize za broj koševa u playoff utakmici s 57 poena (rekord je držao Malone s 50). Da stvar bude bolja, ovim ostvarenjem ušao je i u elitno društvo top 3 strijelca za jednu utakmicu u povijesti doigravanja. Ispred njega su sad samo Elgin Baylor sa 61 košem (Los Angeles Lakers vs. Boston, 1961. godine) i MJ koji je u čudesnoj partiji isto protiv Celticsa 1986. ubacio 63! Mitchell se nije ovdje zaustavio pa je i u četvrtoj utakmici serije zabio 51. I ovim je opet završio u vrhunskom top 3 društvu kao igrač koji je u barem dvije utakmice jedne playoff serije zabio više od 50. Naravno, na toj listi je opet MJ (1988. protiv Clevelanda) i Allen Iverson (2001. protiv Raptorsa). Ta četvrta utakmica Utah – Denver serije postala je povijesna i po tome da je prva ikad u NBA doigravanju u kojoj su suparnički igrači došli do barem 50 poena (Jamal Murray je zabio toliko za Nuggetse).

Dakle, adidas D.O.N. Issue #2 nisu mogle dobiti bolju reklamu! Iz tvrtke su odmah dodatno naglasili kako su zajedno s Mitchellom ostali predani njegovom “Determination Over Negativity” sloganu uz pomoć kojeg žele poticati pozitivne promjene na košarkaškima terenima, ali i zajednicama oko njih. Mitchell je još dodao kako on u očima posebno mlađih fanova želi biti puno više od košarkaša jer želi biti glas svih koji trpe nepravdu. Već prvi model koji nam je stigao bio je onaj nastao u ponovljenoj suradnji s Marvelom. Riječ je o svojevrsnom “Spidey-Sense” colorwayu zeleno fluorescentne boje. Riječ je o “Spidey-Sense” colorwayu zeleno fluorescentne boje – pa donji dijelovi tenisice svijetle u mraku! I ovdje je naglasak na pomaganju zajednicama jer je puni naziv stripa bio “Friendly Neighborhood Spider-Man”.

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint

Sad možemo i o specifikacijama! Glavna tehnologija tenisice je Bounce, isto kao i kod prošlogodišnjeg modela, a ovime se zadržala vrlo popularna cijena bez da se žrtvuje njena kvaliteta i udobnost. Kao još jednu poveznicu između prva dva modela serije imamo gornjište koje je od vrlo sličnog mrežastog – i izdržljivog – materijala.

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint 4

Ovdje je zapravo kraj sličnostima, a možda najveća razlika je potplata koja je doživjela značajan redizajn. Kod jedinica je ona bila poprilično flat odnosno ravna, a sad smo dobili izvedbu o kojoj smo već pisali u blogu za Freak 2Why Not Zer0.3, a to je dvodijelna potplata. Poseban plus ide za to što je sad prednji dio potplata zavinut prema gore (opet slično kao kod Westbrookove tenisice) i ovime se zapravo pojačao bouncy feeling tenisice. Ovo itekako podržavamo. Sam uzorak na potplati je također zanimljiv jer bez greške podsjeća na paukovu mrežu što po prvim testovima podržava promjene smjera i zaustavljanja. Ako ne vjerujete nama, pogledajte koji highlight našeg superheroja Donovana ;D

 

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint 2Još jedna razlika je u tome što su dvojke nešto više, a to se najbolje vidi usporedbom zadnjih dijelova tenisica. Konkretno, Issue #2 ima podignuti heel counter odnosno stabilizator iznad pete s dodatnom podstavom (cushioning) koji daje mnogima bitan osjećaj “zaključavanja” gležnja. Pojednostavljeno, prvi model je bio skoro pa low, a drugi je mid. Dodatne razlike su pomicanje odličnog Spida logotipa s jezika na stražnji dio iznad pete što je isto OK promjena.

 

Za jedini logični zaključak priče o ovoj super-tenisici sve što možemo jest ponoviti ranije napisano – ako nismo uvjerljivi, bar malo pogledajte što Mitchell i njegov adidas D.O.N. Issue #2 rade na NBA parketima, a nakon toga odmah “doletite” do naših trgovina ili weba!