Bez uvoda i okolišanja, za tenisicu koja nije nečiji signature model, odmah moramo reći – wow, ovo je predobro!

Zašto je u naslovu bloga okoliš? Zato što je Nike s Cosmic Unity tenisicom predstavio model koji sadrži minimalno 20% recikliranih materijala i to u gotovo svakom njezinom dijelu. Dakle: bočni Swoosh logo, vezice, ludo stabilni i prozračni tekstil gornjeg dijela pa čak i Zoom Air Strobel ispod cijelog stopala .- svi su djelomično reciklirani. Respect! Sve ovo dio je Nikeove “circular design” incijative o kojoj više može saznati ovdje: www.nikecirculardesign.com

Ross Klein, kreativni direktor za performance obuću dodao je:

“Htjeli smo kreirati sinergiju između želje da svijet bude bolji zbog nas, ali i da sportaši mogu ostvariti još bolje rezultate.  Ukratko, željeli smo ‘smećem’ stvoriti prednost i ove je za nas bila matematička jednadžba u kojoj su izdržljivost i smanjena težina bili ključni faktori.”

Prije nego što krenemo u detaljnu razradu, želimo samo još istaknuti kako je Cosmic Unity dobio veliku podršku kad je prvi ambasador tenisice postao Anthony Davis. Kao malu digresiju, dodat ćemo čuđenje da AD nema svoju vlastitu liniju, ali nas istovremeno veseli da je on “promotor” ove kvalitetne i zanimljive tenisice.

Anthony-Davis3 Cosmic Unity Green Glow

Nakon inicijalnih testiranja u trgovini, apsolutno nam je jasno zašto je jedan od najboljih NBA igrača stao iza ove tenisice odnosno u nju. Naime, već samo obuvanje daje odličan osjećaj i prema prvim procjenama ovo je model koji će se komotno moći nositi tijekom cijelog dana, a ne samo za treninge i utakmice. Zoom Air Strobel (zračni jastuk koji prolazi od prstiju do pete i koji je maksimalno približen samom stopalu) kojeg smo spomenuli daje odličnu udobnost za donji dio stopala. Zatim, gornjište donosi idealnu kombinaciju zaključavanja i fleksibilnosti, a bočni dijelovi daju stabilnost bez agresivnog pritiska na stopalo.

Za svaki slučaj, ostavit ćemo podsjetnik da je Zoom Air Strobel jedan od glavnih faktora zbog kojeg su zadnji modeli linija Kevina Duranta i Paula Georgea iznimno popularni, a čini se kako je ta tehnologija ovdje još dodatno razvijena kako bi udobnost bila iznimno velika.

Tehnički dio priče možemo još zaokružiti s konstatacijom da su svi ovi odlični detalji “upakirani” u true-to-size izvedbu pa ako naručujete online možete izabrati vašu prirodnu veličinu za Nike modele.

Na kraju nam još ostaje silueta tenisice. Zanimljivo je kako postoje kritičari jer je čudna ili drugačija, ali nama se čini kako je baš taj pristup dizajnu koji je dosta nesvakidašnji upravo šlag na tortu ove tenisice koja bi mogla biti među najboljim modelima sezone odnosno godine. Spomenuli smo odličan fit i udobnost pa bi tenisica zbog svog izgleda mogla biti i veliki lifestyle hit!

Ako imate priliku, posjetite naše trgovine, isprobajte ove ljepotice i uvjerite se o čemu pričamo!

Nike Cosmic Unity >>