Ezt a cipőt a “Joker” imádja, de nem viccből – hiszen biztosak vagyunk benne, hogy az MVP mindig gondoskodik arról, hogy a cipője egy újabb előnyt jelentsen az ellenfeleivel szemben.

Aki nem tudná, Nikola Jokić nem olyan sneakerhead, mint a legtöbb NBA-játékos, ezért biztosak vagyunk benne, hogy csak olyan cipő érdekli, amely mindent megad neki, amire szüksége van ahhoz, hogy játékával messze a legtöbb vetélytársa fölött maradjon. Hidd el nekünk, a Nike G.T. Jump pontosan ezt teszi. A G.T. vagy “Greater Than” sorozatról már írtunk egy blogban a G.T. Run modellről, a “Jump” pedig izgalmas folytatást ad ennek a nagyszerű történetnek.

Kezdjük az első benyomásokkal: ha röviden megnézzük ezt a kosárlabdacipőt, nem feltétlenül hasonlít nagyon egyetlen korábbi modellre sem, de nagyon emlékeztet a Vince Carter által ünnepelt legendás Nike Shoxra. Hozzátehetjük, hogy a G.T. Jump bizonyos értelemben még át is ugrotta a Shoxot, mert valóban “ugrálós” érzést nyújt, amit a benne elrejtett technológiai csodák miatt fogsz érezni. Ezekről a részletekről később még írunk, most pedig egy újabb történelmi kapcsolatot emelünk ki. Konkrétan öt pontot láthatunk a tornacipőn, és ezek először a híres Alpha Project modelleken jelentek meg a kilencvenes évek végén. Tehát ezek az alapok önmagukban is nagyszerű bejelentésként szolgálnak, ezért is javasoljuk, hogy nézd meg és/vagy szerezd be a G.T. Jumpot.

Szinte az összes technológia egy kosárlabdacipőben

Ez egy olyan kosárlabdacipő, amely megjelenésében talán nem vetekszik más zászlóshajó modellekkel, de a felhasznált technológiák tekintetében a csúcson van. Kezdjük azzal, hogy az egész lábfej alatt teljes hosszában Zoom strobel, majd a sarok és a lábujjak alatt további két Zoom Air egység található. Ez már önmagában is lenyűgöző, de a cipő teljes potenciálját a lábfej középső részén található műanyag “Pebax Jump Frame” nyitja meg. Ennek az a szerepe, hogy összegyűjtse és felszabadítsa az általad létrehozott energiát, amelyet az Air komponensek felerősítenek. Mindez talán kissé elvontan hangzik, de kristálytisztán fog világossá válni számodra, amikor felpróbálod a cipőt.

A felpróbálás / felvétel nagyon egyszerű lesz a Jumpwire felsőrésznek köszönhetően, amely nagyon hasonlít az Air Jordan 36 modell “jacquard leno-szövéséhez”. Ennek az anyagnak a rugalmassága miatt a sneaker “egy másodperc alatt” felvehető, majd a következő másodpercben a lábad úgy érzi magát benne kényelmesen, mintha már ki tudja, milyen régóta viselnéd. Ez azt is jelenti, hogy online vásárláskor a Nike szabványméretét választhatod, de csapatunk néhány tagja fél mérettel kisebbet választott. A felsőrész is nagyon jól lélegzik, mert részben átlátszó, és az első tesztek alapján egészen biztosak lehetünk benne, hogy tartós.

Nike Zoom GT Jump ''Own Space''

Ezt az egész csomagot tökéletesen kiegészíti a halszálkás talp, amelyet a barázdák különböző mélységei is fokoznak, így lehetővé téve a maximális alkalmazkodást a játékfelülethez, attól függően, hogy milyen erővel mozogsz. A talpban kisebb lyukakat is észre fogsz venni, ezeket a korábban említett Air technológia miatt használják. Konkrétan az a szerepük, hogy lehetővé tegyék, hogy mindezek az alkatrészek elvégezzék a feladatukat anélkül, hogy teljesen zárva lennének, így meghosszabbítva a modell élettartamát és csökkentve a cipő törésének kockázatát.

Most, hogy bemutattuk ezt a fantasztikus kosárlabdacipőt, várjuk, hogy találkozzunk üzletünkben vagy a weboldalunkon, és aztán a Nike G.T. Jumpot a lábadon lássuk.

Itt találhatod!