Choose your language

 • Global delivery.
 • Secure payment.
 • Love for basketball.
 • Your shopping cart is empty

  This cart seems empty. Start filling it! In case you left some items in your cart last time, try signing in to your account.

  Continue shopping Sign in

Nike Hyperdunk X “Pure White”

AO7893-101
€140.00

Details

Nike Hyperdunk X “Pure White” za lahkotnost in neverjetno odzivnost! 

 • Zoom Air za mehak in odziven korak. 
 • Omogoča fleksibilnost. 
 • Zgornji del iz lahkega tekstila.
 • Sistem dinamičnega vezanja z dolgimi vezalkami, ki se ovijejo okoli noge, za boljše prileganje vašemu gibanju.
 • Wavy traction vzorec ponuja odličen oprijem na igrišču.

IGRALNO MESTO: Organizator igre, branilec-strelec, nizko krilo, visoko krilo, center

VSAKA OBUTEV IMA SVOJO ZGODBO

Ko določen model dočaka svoj deseti „rojstni dan“ in to s tako polnim „življenjem“, mora biti takoj zelo jasno, da gre za nekaj posebnega, kakovostnega in legendarnega. Torej, Hyperdunk. Ko je bil leta 2008 izdan prvi model, so bili postavljeni temelji in meje, o katerih številni modeli še danes niti sanjati ne morejo.

Prvi „maneken“ je bil nihče drugi kot Kobe Bryant. Prva oglas? Če se ne morete spomniti, potem je dovolj, da povemo – skok prek drvečega Aston Martina. Seveda, tako dolgotrajen športni copat je moral imeti veliko več kot košarkarsko legendo in marketinško kampanjo. S Hyperdunkom sta bili uvedeni Flywire tehnologija in Lunar podloga, s čimer je bil praktično določen trend lahkih performance košarkarskih športnih copat. Vse to je odlično sprejel ameriški Redeem Team na OI 2008 v Pekingu, kjer je večina igralcev (na vseh pozicijah) nosila ravno ta model.

Naslednji model, leta 2009, je doživel svojevrstno preobrazbo, pod nazivom Hypermax in z večjo osredotočenostjo na to, da ustreza (krilnim) centrom, tako da so ta model nosili Chris Bosh, Carlos Boozer in Pau Gasol. No, že naslednje leto se je vrnilo izvorno ime, morda pa se je temu modelu nasmehnila tudi sreča, saj je ta športni copat leta 2010 promoviral Dirk Nowitzki na poti do zmage v Finalu. V naslednjem letu je bil, „Hyperdunk-er“ Blake Griffin – kar preberite si, kaj vse je dosegel v tej sezoni. Olimpijske igre v Londonu so bile ponovno prizorišče, kjer je Hyperdunk „blestel“ na nogah Lebrona, Griffina in Kyrieja.

Do zdaj ste si že lahko ustvarili predstavo o pomenu tega športnega copata, ki se je na osnovi svoje kakovosti odlično utrdil na trgu in je danes postal ena od priljubljenih opcij velikega števila igralcev NBA, ki nimajo lastnih signature modelov ali ne želijo nositi tujih. Namreč, navkljub vsem najboljšim velikim NBA igralcem (in vsekakor je treba dodati še Paula Georga, Draymonda Greena, Karl Anthony Townsa itd.), ki so nosili ta model,  je le-ta vedno ostal od vseh in od nikogar.

Tako zdaj prihaja na vrsto model za 2018. Za razliko od lanskoletne izdaje bo tokrat flyknit zamenjan z mesh materialom na zgornjem delu športnega copata (tudi nekateri 2017 modeli so imeli mesh). Nadalje, odprtine za vezalke so postavljene širše kot sicer, s čimer se pridobi bolj čvrsto „zapiranje“ stopala. Tu je še podloga Zoom Air kot preizkušen element, katerega številni igralci izjemno cenijo. Pri podplatu lahko pričakujete enako dober oprijem kot pri predhodnih modelih, tako da je, gledano celostno, ta model odličen naslednik dinastije Hyperdunk.

Še posebej zanimivo bo spremljati, ali bo tudi letos ta športni copat eden od priljubljenih „ciljev“ umetnikov, ki personalizirajo modele, kar zagotovo postaja veliki trend.

Nike

Nike, the largest sports company in the world, is present in almost all sports: basketball, soccer, athletics, football, tennis, etc. They are focused on continuous development by introducing various new technologies such as Dri-FIT, Air Max, Air Zoom, Therma-FIT, Lunarlon, Flyknit, Air Zoom Strobel, React foam, etc. that give athletes an advantage so they can achieve even better results. In the world of basketball, their quality is represented by Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Paul George and others.

Other information

MATERIAL

Upper
Textile + Other
Lining and insert
Other
Sole
Other